פעילות ספורטיבית יכולה להיות בריאה ומהנה. פעילות ספורטיבית היא השקעה, ולא רק בבריאות. זו השקעה של זמן, מאמץ וכסף. זו חוויה מבורכת אך לעיתים רבות כרוכה במחיר נוסף שאני פוגש באופן תדיר בקליניקה. נזקים ופציעות כתוצאה ממאמץ מופרז, שחיקה של רקמות כגון שרירים, רצועות, מפרקים, נזקים כתוצאה מתנועות לא נכונות, קושי של הגוף לשקם פגיעות בגלל תזונה שאינה מספקת או מתאימה או מחסור יחסי בשינה. יש כיום שפע ומגוון אדיר של פעילויות ספורטיביות וסוגי אימונים, אך ב-18 השנים האחרונות נוכחתי שלרוב הפציעות מכנה משותף ונפוץ. פציעות או כאבים שקשורים לעמוד השדרה (צוואר וגב תחתון), שכמות, כתפיים, מרפקים ופרקי ידיים, ירכיים, ברכיים וקרסוליים. במילים אחרות: פגיעות של המפרקים הגדולים, נזקי עצמות, שרירים, רצועות, גידים וסחוסים אשר במקרים רבים מערבים דלקות, קרעים, שחיקה, כיווצים ומתיחות. המשך אימון אינטנסיבי כאשר קיימת פגיעה, מחמיר ומקבע את הנזק שנוטה להפוך לכרוני ולהוות "חוליה חלשה" שרגישה יותר באופן כללי. לאימון ספורטיבי יש ערך רב. חיזוק השלד השרירים והרצועות, סיבולת לב-ריאה, שיפור זרימת דם, חידוש תאים ורקמות, חיוניות גופנית ונפשית ועוד. לכן רוב המתאמנים שואפים להמשיך ולהתאמן גם אם נוצרת פציעה. מעצם כך המטרה החשובה היא לשמור על האיזון שבין הרווח והתועלת לנזק הפוטנציאלי. לאפשר לגוף להשתקם מפגיעה שנוצרה, ולהתחדש בקצב משביע רצון שימנע התפתחות נזקים נוספים. לשם כך יש צורך לספק לגוף את היכולת לתפקד באופן מיטבי בו מערכות השלד השרירים ושאר הרקמות פועלות היטב, אינן נשחקות בקלות ומחלימות במהירות ובאופן מקסימלי לאחר האימון.
מתוך ניסיון של טיפול במאות מתאמנים, נוכחתי שהטיפול ברפואה סינית נותן פתרון יעיל ובעל ערך אדיר כמשקם פגיעות ונזקים שנוצרו וכן כטיפול מונע וכזה שתומך במקסום הפוטנציאל הגופני והנפשי של המתאמן והישגיו באימון. זו ללא כל ספק אחת משיטות הטיפול היעילות ביותר לטיפול במצבי כאב, דלקות, שחיקות, קרעים ופציעות שלד, שרירים, גידים, רצועות, סחוסים ועוד. הטיפול נותן מענה מהיר ונקודתי לבעיות אילו ובמקביל מענה רחב ומערכתי יותר למניעת התפתחות נזקים נוספים ברקמות שונות. בין היתר הטיפול מגביר וממקסם את אספקת הדם והחמצן לרקמות הפגועות, קצב התחדשות ושיקום התאים, סילוק רעלים והפגת הכאבים.
במישור המניעתי מתרחשות פעילויות דומות אשר מתחזקות מקומות שנוטים להיות רגישים יותר בעקבות אימונים אינטנסיביים, מקומות שנפגעו בעבר או שעושים מאמץ מוגבר באימון. הטיפול המונע מתבסס על אבחנה אישית באמצעותה נאתר את ה"חוליות החלשות" ואת הקשר שלהן לאיברים פנימיים ולסוג האימון שהספורטאי מתרגל. תחזוקה נכונה ומדויקת מפחיתה באופן ניכר את הסיכוי להיווצרות נזקים שפוגעים ביכולת לקיים תכנית אימונים אפקטיבית ומאפשרת רצף אימונים יעיל, מהנה ובריא.
